PROGRAM

VÄLKOMNA TILL VÅRA ARRANGEMANG 2023

Söndagen den 12 mars kl. 11.00. Gudstjänst i kyrkan, kyrkkaffe och därefter föeningens årsmötesförhandlingar (ca 12.30) i Ringarums församlingshem.

Onsdagen den 5 april kl. 15.00-18.00. Vårrustningsdag på Hembygdsberget. Välkommen att hjälpa oss när vi ställer i ordning för säsongen. Vi bjuder alla arbetssugna på fika och tilltugg.

Fredagen den 7 april kl. 12.00. Säsongspremiär för Sagostigen på Hembygdsberget. I samband med premiären har loppisen öppet och säljer saker som roar barn. Sagostigen kan sedan besökas på egen hand vid valfri tid.

Söndagen den 30 april kl. 19.30. Traditionellt valborgsmässofirande på Hembygdsberget med brasa och körsång. Vårtal av Britt Olausson. Kaffe- och korvförsäljning, lotterier och loppis.

Söndagen den 7 maj, kl. 10.00, samling vid torget i Ringarum. Kulturhistorisk vandring i centrala Ringarum under ledning av Kent-Åke Lindqvist och Håkan Nilsson. Samarrangemang med Gusums hembygds-förening. Ta med egen kaffekorg.

Söndagen den 18 juni kl. 18.00. Ekumenisk friluftsgudstjänst på Hembygdsberget. Kaffeservering.

Midsommarafton den 23 juni kl. 13.30. Traditionellt midsommarfirande på Hembygdsberget. Lekar och dans kring midsommarstången till Estrid Eliassons dragspelsmusik. Kaffe- och korvförsäljning, lotterier och loppis.

Torsdagen den 29 juni, kl. 15.00-16.00. Arbetsdag på Hembygdsberget. Alla är välkomna att hjälpa till. Vi bjuder på något enkelt att äta samt fika.

OBS! Lördagen den 15 juli och söndagen den 16 juli firar vi att Hembygdsföreningen fyller 90 år!

Lördagen den 15 juli kl. 14.00. Auktion på Hembygdsberget med Kent-Åke Lindqvist och Håkan Nilsson som utropare. Kaffe och korvservering samt lotterier.

Söndagen den 16 juli, kl. 14.00. Öppet hus på Hembygdsgården. Underhållning av musikskolans elever och lärare. Högtidstal av Per Hollertz. Kaffeservering med tårtbuffé, lotterier och loppis.

Söndagen den 13 augusti kl. 15.00. Friluftsgudstjänst med musikinslag vid Fyllingarums kapell/lusthus. I samverkan med Svenska kyrkan. Kaffeservering.

Lördagen den 2 september och söndagen den 3 september, kl. 11.00-15.00. Öppet hus på Hembygdsberget i samband med Östgötadagarna. Kaffeservering med årets Östgötabakverk, lotterier och loppis.

Torsdagen den 12 oktober kl. 15.00-18.00. Höstrustningsdag på Hembygdsberget. Kom och hjälp oss att plocka i ordning inför vintern. Vi bjuder på fika och något att äta.

Lördagen den 4 november kl. 10.00-14.00. Öppet arkiv på Hembygdsberget. Vi tittar på spännande bilder och urklipp. Kaffeservering och loppis.

Lördagen den 2 december kl. 15.00-17.00. Tomtar på loftet på Hembygdsberget. Barnen får gå sagostig, träffa tomten och grilla korv. Servering och lotterier. Julloppis.

Lördagen den 9 december kl. 10.00-14.00. Julmarknad. Hembygdsföreningen deltar vid Julmarknaden i centrala Ringarum.

Utöver ovanstående...

Hembygdsföreningen räknar med att delta i Baljadagen under sommaren. Datum ej fastställt.

Föreningen planerar för en föreläsning med Lars Ekeman någon gång under hösten. Tema blir hans bok om Burenskiöldska fideikommisset. Datum ej fastställt.

Gusums hembygdsförening planerar en hantverksdag i Lill-Åby den 7 oktober. Vi är välkomna att delta om det inte sammanfaller med vår föreläsning.

Se annonsering i våra montrar vid Ringarumsaffären och Hembygdsberget,
i Baljabladet eller på hemsidan www.ringarum.net