PROGRAM

VÄLKOMNA TILL VÅRA ARRANGEMANG 2019

Söndagen den 17 mars kl. 11.00.
Gudstjänst i kyrkan
, kyrkkaffe och därefter föreningens årsmötesförhandlingar (ca kl. 12.30) i Ringarums församlingshem.

Tisdagen den 26 mars kl. 19.00.
Föreläsning i Ringarums församlingshem med Marianne Wik från Söderköping. En måste få skratte..., skämt och allvar på svenska och östgötska med tillbakablickar till 1950-talet. Samarr. med Ringarums Rödakorskrets.

Söndagen den 7 april kl. 12 - 15.
Vårrustningsdag på Hembygdsberget. Alla är välkomna att hjälpa till med vårstädning ute och inne. Vi bjuder på korv och fika med något tilltugg.

Tisdagen den 30 april kl. 19.30.
Traditionellt Valborgsmässofirande på Hembygdsberget med brasa och körsång. Vårtal av Christina Gårdebäck Stork. Kaffe- och korvförsäljning, lotterier och loppis.

Söndagen den 19 maj kl. 10.00. Håkan Nilsson tar oss med på en vandring till Näset/Ropsudden i Fyllingarum. Vi promenerar ut på den natursköna udden i Tjen. Var och en tar meed matsäck. Samling på torget i Ringarum kl. 10.00 för samåkning.

Söndagen den 16 juni kl.11.00. Friluftsgudstjänst med Svenska kyrkan och därefter Spelstämma i samverkan med Hemgårdens folkdanslag på Hembygdsberget. Allspel, buskspel och uppträdande. Servering, loppis, lotterier mm.

Fredagen den 21 juni kl. 13.30.
Traditionellt midsommarfirande
på Hembygdsberget. Lekar och dans till Estrid Eliassons dragspelsmusik. Servering, lotterier, visning av samlingar, loppis mm.

Söndagen den 30 juni kl. 12 - 15.
Arbetsdag
på Hembygdsberget med bl. a. sortering inför auktion av saker som lämnats till vår loppis. Vi bjuder på korv och fika med tilltugg.

Söndagen den 14 juli kl. 13.00. Sommarauktion där vi säljer saker som lämnats till föreningens loppis. Kent-Åke Lindqvist och Bengt Svensson agerar utropare. Servering.

Lördagen den 27 juli kommer Hembygdsföreningen att vara delaktig i samband med Baljadagen i Ringarums centrum. För tider se ortspressen.

Lördagen den 3 augusti kl. 09.00. Ringarums hembygdsförening visar - tillsammans med några av de övriga hembygdsföreningarna i kommunen - upp våra föreningar och verksamheter i samband med Waldemarsviksrodden i Valdemarsviks centrum.

Söndagen den 18 augusti kl. 15.00. Friluftsgudstjänst med musikinslag - i samarbete med Svenska kyrkan - vid Fyllingarums kapell/lusthus. Kaffeservering.

Lördagen den 14 september kl. 13.00-15.00.
Sagovandring
för barn på Hembygdsberget. Korvgrillning mm.

Söndagen den 13 oktober kl. 12 - 15.
Höstrustningsdag vid Hembygdsberget. Välkomna att hjälpa till när vi plockar i ordning inför vintern. Vi bjuder på korv och fika med tilltugg.

Tisdagen den 5 november kl. 18.30
Ringarum för 30-40 år sedan.
På Hembygdsberget visar Bertil Gustafsson bilder ur sitt pressarkiv. Då finns också möjlighet att besöka Hembygdsarkivet. Kaffeservering och loppis.

Lördagen den 30 november kl. 16.00 - 18.00.
Tomtar på loftet
på Hembygdsberget. Barnen får pyssla, träffa tomten och grilla korv. Servering och lotterier. Julloppis.

Studiecirkel om släktforskning
Är Du intresserad så kontakta Ann-Christine Larsson 070-382 74 11.

Se annonsering i våra montrar vid Ringarumsaffären och Hembygdsberget,
i Baljabladet eller på hemsidan www.ringarum.net