NYHETER

SAGOSTIGEN POPULÄRT BESÖKSMÅL PÅ HEMBYGDSBERGET

Ringarums hembygdsförening har nu kommit igång med sina verksamheter igen efter uppehållet för pandemin. Årsmöte har hållits och ett program för året har utarbetats. Läs mera här under länken Program. Bland övriga nyheter kan nämnas att det på berget ordnats med en ordentlig grillplats. På den natursköna baksidan av muséet har det rustats upp och gruppen för barnverksamhet har där anlagt Sagostigen, en aktivitet som tillsammans med ett besök i den nybyggda kåtan redan blivit mycket populär.

besok1
Många barn och föräldrar har redan besökt kåtan som finns där Sagostigen slutar.
sagostig2
Sagostigen börjar vid den gamla ryggåsstugan.
figur1
Många mystiska djur finns att se på Sagostigen.
figur3
En av de sista stationerna med mystiska figurer på Sagostigen.
grill
En ny grillplats med förbättrad brandsäkerhet har tillkommit på Hembygdsberget.

Många besökare vid Hembygdsgården 2019

c11
Det blev en välbesökt midsommarafton vid Hembygdsgården i Ringarum. Uppskattningsvis var det mer än 350 besökare där när midsommarstången restes och dansen inleddes till musik av Estrid Eliassons dragspel, sång av Carola Andersson och ringlekar ledda av Carolina Berglund. Kaffe med jordgubbstårta och annat som såldes fick en strykande åtgång och personalen hade fullt upp hela tiden. (Bild från 2019)
c11
Något lugnare var det på Hembygdsgården en vecka tidigare då Hembygdsföreningen tillsammans med Hemgårdens folkdanslag hade årets Spelstämma som inleddes med friluftsgudstjänst. På dansbanan blev det många framträdanden av dansare och olika musikanter. Många ungdomar från musikskolan visade upp sina kunskaper när de under ledning av Roland Engdahl framförde kända låtar. (Bild från 2019)

För romantiska möten

bersa
Den fina syrénbersån har fått nya möbler och väntar inbjudande på besökare som vill mötas på lite mer "privat nivå".